Paslode im 350 serviced and motor slowed to a stop

All tool questions and recommendations or complaints in this forum please

Moderator: Moderators

Post Reply
Deanopolini
Newly registered Member
Posts: 4
Joined: Sat Sep 26, 2020 7:40 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Paslode im 350 serviced and motor slowed to a stop

Post by Deanopolini »

Just serviced my older style im350 was working fine before now jus went to use once finisbed it fired the first three nail of rhe bat then the fourth i heard the fan seem to slow down and they pressed again got even slower until finally now no fan at all still has spark took head kff and pressed fan switch and nothing and get red green flash lights :(
User avatar
Job and Knock
Old School Chippie
Posts: 6631
Joined: Mon Sep 12, 2011 3:27 pm
Location: Lancashire
Has thanked: 727 times
Been thanked: 1554 times

Paslode im 350 serviced and motor slowed to a stop

Post by Job and Knock »

Possibly the fan (or wiring to it) has died - maybe bearing siezed. Seen that a couple of times on thebolder im90s. The other lless likely) thing I can think.of is that the microswitch which activates the fan has croaked. The other thing, is your battery good and are the contacts (both on the battery and inside the tool) clean and free of black oxidation?
"The person who never made a mistake, never made anything" - Albert Einstein

"I too will something make, And joy in the making" - Robert Bridges, 1844~1930

"The fundamental cause of the trouble is that in the modern world the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell from The Triumph of Stupidity", 1933
Post Reply

Return to “Tool Talk”