DIY Forum

 

Ultimate Handyman Ultimate Handyman Ultimate Handyman Ultimate HandymanUltimate Handyman on Pinterest

 

DIY Forum/Home improvement advice forum

 

 

A-Z CONTENTS | DISCLAIMER | DIY VIDEO | HOME | SAFETY FIRST | FORUM RULES

It is currently Sun Oct 22, 2017 7:38 am
Visit Thermo worx


Time zone: Europe/London [ DST ]




 

 


Post new topic Reply to topic  [ 24 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
PostPosted: Wed Dec 07, 2016 8:31 pm 
Online
Senior Member

Joined: Sat Sep 01, 2012 7:03 pm
Posts: 6457
Has thanked: 27 times
Been thanked: 1071 times
I put a video clip onto a memory stick for a friend, and said you can plug this into your TV and watch it.

The friend can't watch it, and I am thinking they were expecting a pop up icon to appear when they plugged it in.
They tried it on a pc.....still no joy, it said it was not formatted.

I tried an identical stick in another pc, and no pop up icon appeared :scratch:

I went into "my computer" and there it was listed and all was well.

I tried today on another friends pc it wouldn't even recognise the memory stick :cb

But it always works on my pc here. I just tried it on a very old pc with win xp, it doesn't work. any thoughts as to why?

The stick is a "sandisk" and does have the sandisk software

__________________________________________
Question.
When you put a memory stick in your pc or mac does it come up with a pop up saying some thing like what would you like to do / shows what is on the stick?

Have you tried a memory stick in your tv? I have to go
menu>media browser>video

If you have tried it, is that roughly what you do?

_________________
Take it easy, a forum is only a collection of opinions. Above, are mine.

Which is correct? Metre or Meter? Click the link. to find out more.

No such thing as "Thou shalt put this wire here, Thou shalt put that wire there" .............Take a picture BEFORE you do the job.

If gloom had a voice, it would be me. :mrgreen:

:idea1: How to post a picture on this forum Click here


Share on FacebookShare on TwitterShare on DiggShare on DeliciousShare on Google+
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Dec 07, 2016 8:38 pm 
Offline
Senior Member
User avatar

Joined: Mon Mar 15, 2010 11:49 pm
Posts: 9405
Location: Oban
Has thanked: 326 times
Been thanked: 1660 times
Possibly related to the lack of 'thanks button' on your PC....... :wink:

_________________
sent from my laptop using my fingers - because we REALLY need to know where it's come from.....



For this message the author kellys_eye has received thanks - 2: BillyGoat, OchAye
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Dec 07, 2016 9:19 pm 
Online
Senior Member

Joined: Sat Sep 01, 2012 7:03 pm
Posts: 6457
Has thanked: 27 times
Been thanked: 1071 times
How can I even contemplate saying thanks to a reply like that? I do give thumbs ups now and again.

_________________
Take it easy, a forum is only a collection of opinions. Above, are mine.

Which is correct? Metre or Meter? Click the link. to find out more.

No such thing as "Thou shalt put this wire here, Thou shalt put that wire there" .............Take a picture BEFORE you do the job.

If gloom had a voice, it would be me. :mrgreen:

:idea1: How to post a picture on this forum Click here


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Dec 07, 2016 9:31 pm 
Online
Senior Member

Joined: Wed Feb 26, 2014 9:35 pm
Posts: 2382
Has thanked: 40 times
Been thanked: 535 times
Could be it's needs re-formatting, sometimes they kind of get stuck to one computer, I have had it happen before, a re-format worked.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Dec 07, 2016 9:48 pm 
Offline
Senior Member
User avatar

Joined: Wed Nov 17, 2010 5:51 pm
Posts: 7031
Has thanked: 345 times
Been thanked: 1227 times
Does the TV have to be set to receive stuff from a memory stick rather than the aerial (or wherever)?

I know that (in theory) the TV in my kitchen does, although I've never tried it

_________________
One day it will all be firewood.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Dec 07, 2016 9:59 pm 
Offline
Senior Member
User avatar

Joined: Wed Sep 10, 2008 4:58 pm
Posts: 2870
Has thanked: 739 times
Been thanked: 330 times
What format is your video? MP4?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Dec 07, 2016 10:14 pm 
Online
Senior Member

Joined: Sat Sep 01, 2012 7:03 pm
Posts: 6457
Has thanked: 27 times
Been thanked: 1071 times
:thumbleft: for the replies.

Tried formatting :cb works on my stuff not others.

To watch something on TV that is on a memory stick, you plug it in and "point" (Not literally, you tell the TV via the remote control options where it should look) I think the person who tried did not know that.

The video is in mp4. (But its getting the tv or pc to recognise it that seems to be the problem)

_________________
Take it easy, a forum is only a collection of opinions. Above, are mine.

Which is correct? Metre or Meter? Click the link. to find out more.

No such thing as "Thou shalt put this wire here, Thou shalt put that wire there" .............Take a picture BEFORE you do the job.

If gloom had a voice, it would be me. :mrgreen:

:idea1: How to post a picture on this forum Click here


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Dec 07, 2016 10:53 pm 
Offline
Senior Member
User avatar

Joined: Wed Feb 29, 2012 3:41 pm
Posts: 1377
Location: Wiltshire
Has thanked: 145 times
Been thanked: 205 times
Which file system is the stick formatted in? I believe you could do NTFS or FAT on WXP. It may be that the other TV's etc. are expecting to see the one that the stick isn't formatted in(ie stick is in NTFS and TV's expecting FAT or visa versa).

_________________
When all you have is a hammer, every problem is a nail.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Dec 07, 2016 11:27 pm 
Online
Senior Member

Joined: Sat Sep 01, 2012 7:03 pm
Posts: 6457
Has thanked: 27 times
Been thanked: 1071 times
Thanks, TBH I don't know, but I have only tried 3 TVs, worked on all of them (one did take a few mins for it to load) Its the computers that are causing me grief, they don't see the memory stick :dunno: I did one a while ago for another friend, worked first time.

_________________
Take it easy, a forum is only a collection of opinions. Above, are mine.

Which is correct? Metre or Meter? Click the link. to find out more.

No such thing as "Thou shalt put this wire here, Thou shalt put that wire there" .............Take a picture BEFORE you do the job.

If gloom had a voice, it would be me. :mrgreen:

:idea1: How to post a picture on this forum Click here


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Dec 07, 2016 11:29 pm 
Offline
Senior Member
User avatar

Joined: Mon Mar 15, 2010 11:49 pm
Posts: 9405
Location: Oban
Has thanked: 326 times
Been thanked: 1660 times
If 'your' PC assigns it a drive letter this can 'stick' when carried over to another PC - and if that PC has already allocated that drive letter to something then your stick won't show as it 'conflicts'.

Try looking at it through the memory management console and allocating it (say) drive X and see what happens.

_________________
sent from my laptop using my fingers - because we REALLY need to know where it's come from.....


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Dec 08, 2016 3:16 am 
Offline
Senior Member
User avatar

Joined: Fri Feb 26, 2010 11:16 am
Posts: 1606
Location: Camberley Surrey
Has thanked: 90 times
Been thanked: 266 times
I usually buy sandisk sticks but when it came to copying my W10 op system, incase of a crash, my learned friend told me to avoid them as there was a reprted conflict between the 2, just saying as I think the above replies are spot on; my Lenovo ideapad 100 plays MP4 and .MOV and the same ones play on my Linux PC, can't test on tv as not home.
The other anomally with my W10 lappy is that after recording on a stick elsewhere, when 1st plugged in, it gives a fault and need to scan / repair messages, given the go ahead it is then almost instant and plays okay whether that is a reformat or not as it plays good but repeats after the next alien recording.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Dec 08, 2016 8:15 am 
Offline
Senior Member

Joined: Mon Apr 13, 2009 8:03 pm
Posts: 6231
Has thanked: 697 times
Been thanked: 721 times
Not that I know anything about this, but does the memory stick have to be 'closed' as you do with DVD recordings, before it will play on another machine?

_________________
Dave

www.drlgas.co.uk


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Dec 08, 2016 9:59 am 
Offline
Senior Member
User avatar

Joined: Sun Nov 07, 2010 10:43 am
Posts: 2891
Has thanked: 24 times
Been thanked: 393 times
Some TV's that have a usb slot, have the usb slot so it can be updated manually.. Nothing to do with the ability to watch videos on usb stick. My tv has 3 x usb slots. I can watch videos on a usb stick, I can also plug a mouse and a keyboard into it. My neighbour has a tv with 1 usb slot, but can't watch videos off a usb stick. Plugging a mouse or keyboard into this slot has absolutely no effect on the tv either.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Dec 08, 2016 10:13 am 
Offline
Senior Member

Joined: Sun Jan 31, 2010 9:21 pm
Posts: 1892
Location: Kent, Land of Apples and PYO
Has thanked: 36 times
Been thanked: 378 times
Make sure the usb stick is formatted in fat32 and NOT in ntfs

Compress it down to dvd, less headaches that way


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Dec 08, 2016 10:10 pm 
Online
Senior Member

Joined: Sat Sep 01, 2012 7:03 pm
Posts: 6457
Has thanked: 27 times
Been thanked: 1071 times
Interesting and much appreciated replies. :salute:

It works here :scratch:
However I have now put the same mp4 onto a memory stick that is NOT sandisc brand, as always, it works here, and I even tried it on a TV of "some person I dont know" (don't ask) but it worked first time on his TV :wink: so I am wondering is it as aeromech3 said.

I also like kellys_eye's suggestion, but on a laptop it was a different letter than on a desktop (Not tried it on a mac)

So a big thanks :thumbleft: to everyone. I can't tell you any more as the stick in question is with the person who has the problem, and I know they are busy today, so fingers crossed for tomorrow.

:thumbright: for you help and suggestions.

_________________
Take it easy, a forum is only a collection of opinions. Above, are mine.

Which is correct? Metre or Meter? Click the link. to find out more.

No such thing as "Thou shalt put this wire here, Thou shalt put that wire there" .............Take a picture BEFORE you do the job.

If gloom had a voice, it would be me. :mrgreen:

:idea1: How to post a picture on this forum Click here


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 24 posts ]  Go to page 1, 2  Next


Similar topics
   

Time zone: Europe/London [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: Rorschach and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Visit Hilti


 

 

 

News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
ultimatehandyman privacy policy

Contact

 

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

phpBB SEO