DIY Forum

 

Ultimate Handyman Ultimate Handyman Ultimate Handyman Ultimate HandymanUltimate Handyman on Pinterest

 

DIY Forum/Home improvement advice forum

 

 

A-Z CONTENTS | DISCLAIMER | DIY VIDEO | HOME | SAFETY FIRST | FORUM RULES

It is currently Fri Oct 20, 2017 3:16 pm
Visit Thermo worx


Time zone: Europe/London [ DST ]




 

 


Post new topic Reply to topic  [ 24 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
PostPosted: Mon Apr 17, 2017 4:00 pm 
Offline
Senior Member

Joined: Sun Jan 31, 2010 9:21 pm
Posts: 1887
Location: Kent, Land of Apples and PYO
Has thanked: 36 times
Been thanked: 378 times
we are on Adsl +2 and not vdsl aka fttc aka fibre

Image


Share on FacebookShare on TwitterShare on DiggShare on DeliciousShare on Google+
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Apr 17, 2017 6:58 pm 
Offline
Senior Member
User avatar

Joined: Mon Mar 15, 2010 11:49 pm
Posts: 9405
Location: Oban
Has thanked: 326 times
Been thanked: 1660 times
BT's own results


Attachments:
BT Test.png
BT Test.png [ 15.84 KiB | Viewed 208 times ]

_________________
sent from my laptop using my fingers - because we REALLY need to know where it's come from.....
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Apr 17, 2017 7:13 pm 
Offline
Senior Member

Joined: Sun Jan 31, 2010 9:21 pm
Posts: 1887
Location: Kent, Land of Apples and PYO
Has thanked: 36 times
Been thanked: 378 times
check you line for noise - dial 17070 and press 2 it should be silent any cracking or hiss and you have a issue, once finished, clear down (hang up) next step is to do a test from the master socket

post your issue over on the BT forum and the mod's should be able to help, full instructions are on there on how to diagnose issues

https://community.bt.com/t5/ADSL-Copper ... p/BBinHome


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Apr 17, 2017 7:30 pm 
Offline
Senior Member
User avatar

Joined: Sat Jan 10, 2009 3:49 pm
Posts: 22211
Location: hants/dorset border
Has thanked: 1324 times
Been thanked: 3330 times
flash22 wrote:
check you line for noise - dial 17070 and press 2 it should be silent any cracking or hiss and you have a issue, once finished, clear down (hang up) next step is to do a test from the master socket


Should that be a proper old school plug in phone or will it work with a cordless ?

_________________
Verwood Handyman

Verwood Handyman


___________________________________________________________________

If you feel you have benefited from the Free advice given on the Forum, Please consider making a donation to UHM's Nominated charity, read all about it and donate here :

http://www.donnasdreamhouse.co.uk/


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Apr 17, 2017 7:37 pm 
Offline
Senior Member
User avatar

Joined: Wed Sep 10, 2008 4:58 pm
Posts: 2870
Has thanked: 739 times
Been thanked: 329 times
I'm with VM who now do not cap speeds. I pay £35pm and get 100mb line speed. The TV and landline is included in this this which I rarely use.

With speeds like that KE you'd be better sending a raven :shock:


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Apr 17, 2017 7:39 pm 
Offline
Senior Member
User avatar

Joined: Wed Sep 10, 2008 4:58 pm
Posts: 2870
Has thanked: 739 times
Been thanked: 329 times
If you're looking for a new provider I'd advise going through Topcashback. The paid up in full about 3 months later.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Apr 17, 2017 9:02 pm 
Offline
Senior Member
User avatar

Joined: Mon Mar 15, 2010 11:49 pm
Posts: 9405
Location: Oban
Has thanked: 326 times
Been thanked: 1660 times
It's not the provider - we're on a POTS (copper wire) - the nearest exchange is 4 miles in any direction and the fibre liine passes by us some 10 miles away..... :cb

We've had various quotes to speed things up - the best involving us paying £100k of our own money :shock:

_________________
sent from my laptop using my fingers - because we REALLY need to know where it's come from.....


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Apr 18, 2017 10:05 am 
Offline
Senior Member

Joined: Sun Jan 31, 2010 9:21 pm
Posts: 1887
Location: Kent, Land of Apples and PYO
Has thanked: 36 times
Been thanked: 378 times
You test with a corded phone, you should get more speed than that even at 4 miles - technology has moved on and things can change on a monthly basis


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Apr 18, 2017 10:33 am 
Offline
Senior Member
User avatar

Joined: Wed Sep 10, 2008 4:58 pm
Posts: 2870
Has thanked: 739 times
Been thanked: 329 times
Sadly that's a trade off with living remotely.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 24 posts ]  Go to page Previous  1, 2


Similar topics
   

Time zone: Europe/London [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Visit Hilti


 

 

 

News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
ultimatehandyman privacy policy

Contact

 

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

phpBB SEO