DIY Forum

 

Ultimate Handyman Ultimate Handyman Ultimate Handyman Ultimate HandymanUltimate Handyman on Pinterest

 

DIY Forum/Home improvement advice forum

 

 

A-Z CONTENTS | DISCLAIMER | DIY VIDEO | HOME | SAFETY FIRST | FORUM RULES

It is currently Sun Dec 17, 2017 12:34 am
Visit Thermo worx


Time zone: Europe/London




 

 


Post new topic Reply to topic  [ 36 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Broad band Use
PostPosted: Sun Oct 02, 2016 10:05 pm 
Online
Senior Member

Joined: Sat Sep 01, 2012 7:03 pm
Posts: 6670
Has thanked: 34 times
Been thanked: 1125 times
I have 45GB usage / month. It resets at 00:00 every new month (Yesterday morning)
I have a new phone app from my BB provider (BT) that shows how much I have used. It already says 3GB has been used.
If I / we sat watching videos all the time I could understand it, but we don't.

I am wondering what could be using so much? or do you think 3GB is not a lot?

I have turned off all but one phones wifi, (it has no contract)
Have now set time limit on both pc's internet access time (Via router)

Any suggestions as to what is using so much? or is there a "logging programme?" Just cleared all pc history and will check in a day or two to see what has been looked at.

Any other ideas / suggestions most welcome.

_________________
Take it easy, a forum is only a collection of opinions. Above, are mine.

Which is correct? Metre or Meter? Click the link. to find out more.

No such thing as "Thou shalt put this wire here, Thou shalt put that wire there" .............Take a picture BEFORE you do the job.

If gloom had a voice, it would be me. :mrgreen:

:idea1: How to post a picture on this forum Click here


Share on FacebookShare on TwitterShare on DiggShare on DeliciousShare on Google+
Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Broad band Use
PostPosted: Mon Oct 03, 2016 12:26 am 
Offline
Senior Member
User avatar

Joined: Mon Mar 15, 2010 11:49 pm
Posts: 9513
Location: Oban
Has thanked: 327 times
Been thanked: 1678 times
Background updates from Microsoft could be a good culprit

_________________
sent from my laptop using my fingers - because we REALLY need to know where it's come from.....


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Broad band Use
PostPosted: Mon Oct 03, 2016 11:53 am 
Offline
Senior Member

Joined: Wed Feb 26, 2014 9:35 pm
Posts: 2455
Has thanked: 40 times
Been thanked: 552 times
If you are running Win10 then that could easily make up that use in short order, there was a recent major update that has been rolling out.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Broad band Use
PostPosted: Mon Oct 03, 2016 12:15 pm 
Offline
Senior Member
User avatar

Joined: Wed Feb 25, 2015 7:20 pm
Posts: 3039
Has thanked: 918 times
Been thanked: 901 times
Some idea of what I use:
August - 90Gb
Sept. - 45Gb

I'm already at 50Gb this month. :shock: (Don't know why but I'm guessing Win 10)
That's one desktop, couple of tablets, and Netflix through a Chromecast. All used a fair bit.
August I built a new desktop, and installed Win 10, so I did a lot of downloading.

With Win 10, and streaming video these days I wouldn't accept a cap on use. Mine's with Plusnet and unlimited.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Broad band Use
PostPosted: Mon Oct 03, 2016 12:20 pm 
Offline
Troll Headbutter
User avatar

Joined: Sat Jan 01, 2011 8:20 pm
Posts: 8052
Location: On top of a mountain, in the long grass.
Has thanked: 554 times
Been thanked: 1041 times
someone-else wrote:
Any suggestions as to what is using so much? or is there a "logging programme?" Just cleared all pc history and will check in a day or two to see what has been looked at.

Any other ideas / suggestions most welcome.


Yes, it's PROGRAM, not programme - you can thank me later!

:thumbleft:

BG

_________________
Arguing with a woman is like reading a Software Licence Agreement.
In the end, you ignore everything and click "I agree".



For this message the author BillyGoat has received thanks - 2: Dave54, gas4you
Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Broad band Use
PostPosted: Mon Oct 03, 2016 8:45 pm 
Offline
diesel demon
User avatar

Joined: Sat Jan 21, 2006 10:30 pm
Posts: 2461
Location: In a world of his own
Has thanked: 170 times
Been thanked: 174 times
BillyGoat wrote:
someone-else wrote:
Any suggestions as to what is using so much? or is there a "logging programme?" Just cleared all pc history and will check in a day or two to see what has been looked at.

Any other ideas / suggestions most welcome.


Yes, it's PROGRAM, not programme - you can thank me later!

:thumbleft:

BG


Attachments:
hangman.jpg
hangman.jpg [ 19.08 KiB | Viewed 783 times ]

_________________
i love being married
it's great to find that one special person that you want to annoy for the rest of your life

I have a soft spot for the wife, it's a peat bog just outside Ardross

Still Yes Highland
Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Broad band Use
PostPosted: Mon Oct 03, 2016 10:06 pm 
Online
Senior Member

Joined: Sat Sep 01, 2012 7:03 pm
Posts: 6670
Has thanked: 34 times
Been thanked: 1125 times
Interesting, and thanks, yes I do have win 10. But something must be using the data..............

I sometimes wonder if its BT saying I have used more than I actually have used.

_________________
Take it easy, a forum is only a collection of opinions. Above, are mine.

Which is correct? Metre or Meter? Click the link. to find out more.

No such thing as "Thou shalt put this wire here, Thou shalt put that wire there" .............Take a picture BEFORE you do the job.

If gloom had a voice, it would be me. :mrgreen:

:idea1: How to post a picture on this forum Click here


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Broad band Use
PostPosted: Mon Oct 03, 2016 10:13 pm 
Offline
Senior Member
User avatar

Joined: Mon Mar 15, 2010 11:49 pm
Posts: 9513
Location: Oban
Has thanked: 327 times
Been thanked: 1678 times
Got a TV (or box) connected to the web?

_________________
sent from my laptop using my fingers - because we REALLY need to know where it's come from.....


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Broad band Use
PostPosted: Mon Oct 03, 2016 10:22 pm 
Offline
Senior Member
User avatar

Joined: Sun Aug 18, 2013 8:04 pm
Posts: 7540
Location: Fife
Has thanked: 941 times
Been thanked: 1741 times
What limit do you have? Unlimited broadband(not fibre I may add) costs me a fiver a month(+17.99 line rental)
Surely it's not worth not having unlimited broadband at a fiver a month?

Sorry I've just re read the original post and it's 45g limit.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Broad band Use
PostPosted: Tue Oct 04, 2016 10:39 am 
Offline
Senior Member

Joined: Sun Jan 31, 2010 9:21 pm
Posts: 1980
Location: Kent, Land of Apples and PYO
Has thanked: 38 times
Been thanked: 396 times
win 10 ? A fair bit is windows telemetry, download and install spybot anti beacon and stop Microsoft spying on you, This is only one of a hand full of anti beacon type programs that's not full of spyware itself

https://forums.spybot.info/showthread.php?72686-Spybot-Anti-Beacon-for-Windows-10


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Broad band Use
PostPosted: Tue Oct 04, 2016 12:32 pm 
Offline
Senior Member
User avatar

Joined: Wed Feb 25, 2015 7:20 pm
Posts: 3039
Has thanked: 918 times
Been thanked: 901 times
I just can't see the point these days in having a capped package when there are so many others on offer that are unlimited.
I remember what a PIA it was having a limit. The world has moved on from that.
There are plenty to choose from that aren't limited.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Broad band Use
PostPosted: Tue Oct 04, 2016 10:44 pm 
Online
Senior Member

Joined: Sat Sep 01, 2012 7:03 pm
Posts: 6670
Has thanked: 34 times
Been thanked: 1125 times
Thanks everyone. {Global thanks button}

I do appreciate your replies, but here is what is annoying. (and more info)

Don't have tv or sat box connected to web or phone line or wi-fi (Don't use interactive stuff on sky)

About 3 months ago I upgraded to 45gb / month as I was on something like 30gb / month which we did get close to but never reached. Last month I received several emails (from BT) saying I am close to my limit, then really close to my limit then the month ran out so it starts again.

I did turn off wi-fi on the ipods, and my mobile and the spare mobile and so far we have "used" just under 5gb but how? (rhetorical question) all we do is surf forums, and use facebook and emails, hardly watch youtube compared to how often I used to watch it.

I just checked and there are only 2 pc using BB at the minute and I am on this one and the other one is doing a few emails.

I cant change BB provider (yet) as I am in a 12 month contract.

I also like BT as the phone options we get are very handy, and if we could change to say plusnet, they use the BT line anyway and you have to call them who then call open reach if there is a problem. as it stands now we can contact open reach direct.

I have also looked at the BT page and it says we can upgrade to........fibre unlimited BB :scratch: But we have fibre BB
Think I am going to have to call BT and speak to a person.

Thanks again all.

_________________
Take it easy, a forum is only a collection of opinions. Above, are mine.

Which is correct? Metre or Meter? Click the link. to find out more.

No such thing as "Thou shalt put this wire here, Thou shalt put that wire there" .............Take a picture BEFORE you do the job.

If gloom had a voice, it would be me. :mrgreen:

:idea1: How to post a picture on this forum Click here


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Broad band Use
PostPosted: Tue Oct 04, 2016 11:17 pm 
Offline
Senior Member
User avatar

Joined: Mon Mar 10, 2008 12:46 am
Posts: 49688
Location: Bath
Has thanked: 422 times
Been thanked: 3902 times
You must use at least 45gb month looking for the thanks button :lol:



For this message the author thescruff has received thanks - 2: BillyGoat, gas4you
Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Broad band Use
PostPosted: Wed Oct 05, 2016 6:26 am 
Offline
diesel demon
User avatar

Joined: Sat Jan 21, 2006 10:30 pm
Posts: 2461
Location: In a world of his own
Has thanked: 170 times
Been thanked: 174 times
I am probably wrong with this but....
Do BT not have a thing where customers who have registered their mobile phone get to piggyback other BT customers WiFi, maybe you are not using your data but others are?

Sent from my XT1072 using Tapatalk

_________________
i love being married
it's great to find that one special person that you want to annoy for the rest of your life

I have a soft spot for the wife, it's a peat bog just outside Ardross

Still Yes Highland


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Broad band Use
PostPosted: Wed Oct 05, 2016 8:05 am 
Offline
Senior Member

Joined: Mon Apr 13, 2009 8:03 pm
Posts: 6376
Has thanked: 737 times
Been thanked: 778 times
Have you got your router password protected?

_________________
Dave

www.drlgas.co.uk


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 36 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next


Similar topics
   

Time zone: Europe/London


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  


 

 

 

News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
ultimatehandyman privacy policy

Contact

 

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

phpBB SEO